Weet jij precies hoe je de juiste doelgroep bereikt en vind je het belangrijk dat jongeren ook buiten het onderwijs de kans krijgen zich te ontwikkelen en unieke ervaringen op te doen? Solliciteer dan nu en help jongeren op weg naar Europese avonturen!

Als het Nationaal Agentschap in Nederland zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van vier initiatieven van de Europese Unie: de subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en het European Solidarity Corps en het jongereninformatienetwerk GO Europe (Eurodesk Nederland).

Het European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd zijn subsidieprogramma’s waarbij jongeren en jongerenwerkers de kans krijgen zich via een unieke (internationale) ervaring te ontwikkelen en iets goeds voor een ander te doen. Een voorbeeld van zo’n ervaring is Europees Vrijwilligerswerk of een jongerenuitwisseling. Erasmus+ Sport is een nieuw subsidieprogramma en heeft als doel om de kennis van sportorganisaties te vergroten. GO Europe is onderdeel van het Europese onafhankelijke netwerk Eurodesk, dat jongeren informeert over de mogelijkheden die Europa hen biedt om een (inter)nationale ervaring op te doen.

Het Nationaal Agentschap is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Ter versterking van het Nationaal Agentschap zoeken wij een:

Communicatiemedewerker

Ben jij een communicatieprofessional en weet jij precies hoe je de juiste doelgroep bereikt? Vind je het belangrijk dat jongeren ook buiten het onderwijs kansen krijgen om zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen en unieke ervaringen op te doen? Dan is het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en European Solidarity Corps en GO Europe (Eurodesk Nederland) op zoek naar jou!

Als communicatiemedewerker zorg jij voor de communicatie over verschillende internationale mogelijkheden voor jongeren én (jongerenwerk)organisaties in Nederland en Europa. Daarnaast adviseer je de programma-adviseurs over de wijze waarop zij het beste de doelgroep kunnen bereiken en werk je nauw samen met je collega’s binnen het communicatieteam: een social media-expert, een andere communicatiemedewerker en onze communicatieadviseur.

Wat wordt jouw rol?

Als communicatiemedewerker werk je zelfstandig en ondersteun je bij de uitvoering van de verschillende communicatieplannen. Je schrijft en redigeert content voor nieuwsbrieven, social media en websites en creëert verschillende communicatiemiddelen. Bij alles wat je doet richt je je op onze belangrijkste doelgroepen: jongeren, jongerenwerkers en (jongerenwerk)organisaties. Voor deze functie is het dus van belang dat je je goed kunt inleven in verschillende doelgroepen en dat je weet wat jongeren in de leeftijdscategorie 18-30 aanspreekt. Daarnaast organiseer je regelmatig kleinschalige (online) events, ondersteun je bij verschillende campagnes en geef je communicatieadvies aan de programma-adviseurs over de promotie van de verschillende subsidielijnen. Zodra je goed bent ingewerkt en vertrouwd bent met alle subsidiemogelijkheden geef je, namens GO Europe, workshops of presentaties aan jongeren. Ook ondersteun je de communicatieadviseur bij het implementeren van de jaarplannen en de uitvoering van onder andere campagnes.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs op het gebied van communicatie, marketing of journalistiek;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan bij een communicatieafdeling;
 • Je hebt ervaring met social media, content marketing en nieuwsbrieven;
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van communicatie, online communicatie en social media;
 • Je hebt ervaring met het coördineren van (kleine) projecten;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en tegelijkertijd veel verschillende werkzaamheden bewaken;
 • Je schakelt snel en gemakkelijk tussen verschillende doelgroepen;
 • Je weet hoe je jongeren kunt bereiken, maar kunt ook switchen naar de leefwereld van organisaties;
 • Je kunt overtuigend en vlot schrijven voor verschillende doelgroepen en communicatiemiddelen;
 • Je bent nieuwsgierig en proactief en vindt het leuk om te leren en te experimenteren;
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met onverwachte gebeurtenissen of last-minute wijzigingen;
 • Je beschikt over een goede beheersing van het Nederlands en Engels.

Wat kun je verwachten van ons?

Je solliciteert op een functie voor 32 uur per week voor de duur van 15 maanden met intentie tot verlenging voor minimaal 32 uur. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en valt conform CAO Sociaal Werk in schaal 8 ( maximaal € 4.040,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
Maar er is nog meer leuks! Je krijgt  veel vrijheid in de indeling van je werktijden en werkplek, een prachtig kantoor vol leuke mensen op de Churchilllaan in Utrecht, een individueel keuzebudget van ruim 18% van je salaris, flexibel in te zetten feestdagenverlof, vergoeding voor thuiswerkmiddelen, een fietsregeling, collectief opleidingsaanbod en een individueel loopbaanbudget. Waar wacht je nog op? 

Informatie en sollicitatie

Je kunt je sollicitatie tot en met 12 maart indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Miranda Wigmans, communicatieadviseur van het Nationaal Agentschap, via het telefoonnummer 06-25660762.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Neem gerust ook een kijkje op onze sociale media-kanalen:

Terug naar Nieuws

bgie