Skip to main content
  • 22 - 26 september 2024
  • Letland
  • Deadline: 2 juni

22 - 26 september 2024 | Aanmelden tot 2 juni | Seminar voor professionals binnen Europees Vrijwilligerswerk via het European Solidarity Corps die willen samenwerken aan het ontwikkelen van een veiligheidsbeleid om de veiligheid te waarborgen door middel van feedback, expertise en kennisuitwisseling.

Wat is het?

Vrijwilligers van het European Solidarity Corps kunnen met verschillende uitdagingen worden geconfronteerd. Moeilijke en uitdagende situaties waarin gastorganisaties ondersteuning moeten bieden. Verschillende crisissituaties kunnen van invloed zijn op de veiligheid van vrijwilligers. Daarom zijn SALTO European Solidarity Corps en de Nationale Agentschappen die zijn verenigd in de Strategic National Agency Cooperation on Volunteering, begonnen met de ontwikkeling van een document over het beschermingsbeleid.

We hebben jou nodig! Om de meest relevante en toegankelijke beleidslijnen en benaderingen voor bescherming te garanderen, hebben we de knapste koppen en gepassioneerde individuen nodig aan tafel. Breng ervaring en motivatie mee om te werken aan een veiligere omgeving voor vrijwilligers van het European Solidarity Corps. 

Waarom meedoen?

Ben je geïnteresseerd in:

  • bijdragen aan de ontwikkeling van het beschermingsbeleid binnen het programma van het European Solidarity Corps?
  • delen van jouw expertise en samenwerken met collega's aan uitgebreide richtlijnen voor European Solidarity Corps organisaties?
  • deelnemen aan discussies en kennisuitwisseling over de beste praktijken op het gebied van bescherming?
  • testen en beoordelen van de verschillende instrumenten en middelen die bestaan op het gebied van bescherming? 

Voor wie?

De seminar is bedoeld voor organisaties die actief zijn binnen Europees Vrijwilligerswerk via het European Solidarity Corps.

Praktische informatie

De seminar vindt plaats in Letland. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 2 juni 2024 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 18 juni hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.

Terug naar Agenda

bgie