Skip to main content
  • 10 - 13 september 2024
  • Lublin, Polen
  • Deadline: 14 juli

10 - 13 september 2024 | Geef je op vóór 14 juli | Seminar gericht op kritieke kwesties met betrekking tot internationale samenwerking tussen jongeren en Oekraïense jongerenorganisaties in de periode van onuitgelokte en ongerechtvaardigde Russische militaire agressie tegen Oekraïne.

Wat is het?

Sinds het begin van de grootschalige Russische invasie hebben miljoenen Oekraïners hun toevlucht gezocht in het buitenland of zijn ontheemd. Vooral jongeren worden geconfronteerd met onzekerheden over de toekomst als gevolg van de oorlog. Onderbroken leer- of opleidingsmogelijkheden kunnen levenslange gevolgen hebben voor een hele generatie. Het seminar zal zich richten op kritieke kwesties met betrekking tot internationale samenwerking tussen jongeren en Oekraïense jongerenorganisaties in de periode van onuitgelokte en ongerechtvaardigde Russische militaire agressie tegen Oekraïne.

Wat leer je?

Het seminar richt zich op de volgende kwesties:

  • Uitwisseling van praktijken van internationale jeugdsamenwerking met Oekraïne sinds de oorlogsperiode;
  • De kwestie van oorlogstrauma's voor jongeren - hoe met hen te werken en te praten over oorlog, over Europese ideeën, over de waarde van Europese integratie en gezamenlijke acties;
  • Steun voor de sector en jongerenwerkers die werken met jongeren met vluchtelingenervaring;
  • Onderwijs voor vrede en verzoening - onder welke voorwaarden dit mogelijk is.

De sessies zullen samenwerking bevorderen, inzichten delen en strategieën ontwikkelen om Oekraïense jongeren en jongerenwerkers te ondersteunen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers. 

Praktische informatie en kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden

De training vindt plaats in Polen van 10 t/m 13 september 2024. Aanmelden kan tot 14 juli. Op 25 juli hoor je of je bent geselecteerd. Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.

Terug naar Agenda

bgie