Skip to main content
  • 29 januari - 2 februari 2024
  • Thessaloniki, Griekenland
  • Deadline: 30 november

29 januari - 2 februari 2024 | Geef je op vóór 30 november | Wist je dat je financiering kunt krijgen voor vrijwilligersprojecten voor jongeren uit een achterstandssituatie? Kom en ontdek in deze beginnerscursus hoe je vrijwilligersactiviteiten kunt organiseren binnen het European Solidarity Corps.

Wat is het? 

In 3 dagen laten we je de mogelijkheden zien van vrijwilligerswerk binnen het ESC voor jongeren uit een achterstandssituatie. 

Wat leer je? 

Aan het einde van de cursus ben je klaar om binnen jouw organisatie een vrijwilligersproject te gaan organiseren met/door/voor deze jongeren. Ontdek de financieringsmogelijkheden van het ESC en specifieke steun voor inclusie. Leer stap voor stap een vrijwilligersproject ontwerpen (zenden of hosten, individueel of in een groep, internationaal of in het land). Ontdek de verschillende financiële potjes die beschikbaar zijn voor vrijwilligerswerk en inclusie. Laat je inspireren door lokale voorbeelden en mededeelnemers.

Voor wie? 

Deze cursus is bedoeld voor nieuwkomers binnen het European Solidarity Corps (bijv. jongerenwerkers, maatschappelijk werkers, etc.) die rechtstreeks werken met jongeren uit achterstandssituaties (die bijv. geconfronteerd worden met sociale, economische, educatieve, geografische, culturele, gezondheids- en handicapsproblemen).

Praktische informatie en kosten

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Reiskosten en kosten voor het programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. De voertaal is Engels. Er is plek voor 26 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Op 18 december hoor je of je bent geselecteerd. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl 

Terug naar Agenda

bgie