Skip to main content
  • 20 - 24 mei 2024
  • Italië
  • Deadline: 16 april

20 - 24 mei 2024 | Geef je op vóór 16 april | Training om meer inclusie en diversiteit in Europees Vrijwilligerswerk en Solidariteitsprojecten te stimuleren, om de kennis en competenties van de deelnemers over het werken met een diverse groep jongeren te ontwikkelen.

Wat is het?

Deze training wordt georganiseerd door het Italiaanse Nationaal Agentschap van Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps. Het biedt ruimte voor het ontwikkelen en implementeren van een effectief project bij het European Solidarity Corps voor de gevoelige doelgroepen.

Wat leer je?

  • Je ontwikkelt competenties voor internationaal en educatief projectmanagement, en vaardigheden voor het werken met een gemengde groep, zoals het vermogen om bestaande niet-formele methoden aan te passen op basis van de specificiteit van een bepaalde gemengde groep.
  • Je ontwikkelt duurzame partnerschappen voor projecten van European Solidarity Corps op transnationaal en lokaal niveau.
  • Je leert te begrijpen, bespreken en confronteren van de uitsluiting/insluiting van een breed scala aan verschillende (kansarme) groepen jongeren en het jeugdwerk met gemengde groepen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers en vrijwilligersorganisaties die bereid zijn om op nationaal en internationaal niveau samen te werken op het gebied van diversiteitsmanagement en projectmanagement en Europees Vrijwilligerswerk en Solidariteitsprojecten willen plannen. Van de deelnemers wordt een basiskennis en -inzicht in deze onderwerpen verwacht, evenals een basisniveau van ervaring in deze projecten en met deze doelgroepen.

Praktische informatie en kosten

De training vindt plaats in Italië, van 20 - 24 mei 2024. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training. 

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 16 april via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 23 april hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers (via m.evers@nji.nl).

Terug naar Agenda

bgie