Skip to main content
  • 14 - 18 oktober 2024
  • Rotterdam, Nederland
  • Deadline: 24 juni

14 - 18 oktober 2024 | Aanmelden tot 24 juni | Training voor mensen die actief zijn in de uitvoering van Europees Vrijwilligerswerk en Solidariteitsprojecten. Je leert meer over de impact op de gemeenschap en hoe je die kunt creëren, meten en versterken in je eigen project.

Wat is het?

Veel jonge vrijwilligers worden gedreven door het verlangen om te leren en iets te veranderen. Maar wat is dat eigenlijk, 'iets veranderen'? En hoe kun je vrijwilligersactiviteiten zo opzetten dat dit wordt bereikt?

In deze training gaan we aan de slag om verandering teweeg te brengen door het concept van 'community impact' onder de loep te nemen. 

Wat leer je?

  • Na inzicht in de gemeenschappen waarin je werkt en de impact die je wilt bereiken, ga je aan de slag met de contouren van een actieplan dat je helpt om de community impact van je eigen vrijwilligersactiviteiten te vergroten. Je leert over effectieve instrumenten en methoden om impact te creëren en te meten.
  • Natuurlijk inspireren we je met good practices uit Nederland en bieden we je een groep gelijkgestemden met ervaring uit heel Europa en daarbuiten.
  • Na de training kun je een aantal concrete eerste stappen zetten om de impact van je project te vergroten. Dit zal je activiteiten nog waardevoller maken voor de gemeenschap, het programma en de jongeren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die actief zijn in de uitvoering van Europees Vrijwilligerswerk en Solidariteitsprojecten. We nodigen mensen met meer of minder ervaring met het programma van European Solidarity Corps en/of het thema community impact van harte uit om zich aan te melden, omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen baat kan hebben bij deze training. Het programma wordt afgestemd op deelnemers met verschillende ervaringsniveaus.

Praktische informatie

De aankomst van de deelnemers is gepland op 14 oktober. De training begint in de ochtend van 15 oktober en zal eindigen rond 18:00 uur op 17 oktober. Je kunt je vertrek plannen voor de avond van 17 oktober of vertrekken op 18 oktober. De eigen bijdrage is € 75,-. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 24 juni 2024 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 14 juli hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Angela Medendorp via a.medendorp@nji.nl.

Terug naar Agenda

bgie