• 3 september, 10.00 - 16.00
  • De Stadstuin, Utrecht
  • Deadline: 2 september

3 september 2022 | Geef je op vóór 29 augustus | Een hele dag training in dromen uitwerken tot een Solidariteits- of Jongerenparticipatieproject

2022 is 'European Year of Youth'. Er is dit jaar extra aandacht (om samen te strijden) voor een betere toekomst voor Europese jongeren – groener, inclusiever en digitaler. Voor jou dus. Welke verandering ga jij teweegbrengen? Kom naar het Worklab op 3 september en ga samen met andere jongeren aan de slag!  

Altijd al iets voor het klimaat willen doen? Activiteiten organiseren om statushouders zich welkom te laten voelen? Jouw buurt een beetje groener maken? Of rolstoeltoegankelijker? Of jouw stem laten horen over de onderwerpen die jij belangrijk vindt? Als je erachter wilt komen hoe je hieraan begint en hoe je aan geld komt om dit te financieren, check dan of de Europese subsidiemogelijkheden voor een Jongerenparticipatieproject of een Solidariteitsproject bij jou passen! 

Op 3 september organiseren we een Worklab op de thema’s groen en inclusie. Onder begeleiding van professionele trainers ga je aan de slag met jouw droom of idee, en krijg je de juiste tools om een subsidieaanvraag te doen. Bij groen kan je denken aan projecten die zich richten op de thema’s klimaatverandering, milieu of duurzaamheid. Inclusie betekent dat alle mensen dezelfde kansen krijgen en kunnen meedoen in de maatschappij. Ongeacht hun achtergrond of situatie. Projectideeën over inclusie, gelijkheid of mensenrechten passen hier goed bij.  

Wist je dat… 

… wij het belangrijk vinden dat alle projecten goed nadenken over deze twee aspecten. Groen en inclusie zijn prioriteiten in de nieuwe Europese programmaperiode. Zo stimuleren wij groen reizen en groene werkwijzen. En we bieden extra subsidie wanneer deelnemers bijvoorbeeld speciaal vervoer of een doventolk nodig hebben. Heb jij nog andere ideeën om je project groen of inclusief te maken? Deel het tijdens het Worklab! 

Kom naar het Worklab om: 

  • Je te laten inspireren op deze thema’s groen of inclusie; 

  • Gelijkgestemden te vinden en te netwerken; 

  • Tools te krijgen om jouw ideeën verder te ontwikkelen; 

  • Een kickstart te geven aan jouw projectaanvraag. 

Ik ben blij dat ik het gevecht met me bed heb gewonnen, er uit ben gerold en naar Utrecht ben gekomen om dit bij te wonen.

deelnemer van Worklab op 2 juli

Voor wie? 

Deze training is bedoeld voor jongeren die: 

  • een project willen opzetten voor (en door) inclusiedoelgroepen en/of op het thema inclusie; 

  • een project willen opzetten op de thema’s klimaat, milieu of duurzaamheid. 

Praktische info 

Wie: jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud
Wanneer: 3 september 2022 van 10:00 tot 16:00 (inclusief lunch van één uur en afsluitende borrel) 
Waar: De Stadstuin, Europalaan 20, Utrecht. Kosten voor het ov (+ evt. ov-fiets) worden vergoed. 

Aanmelden 

Deelname is gratis en reiskosten worden vergoed. Je kunt je tot 29 augustus 2022 aanmelden via dit formulier (geef aan welke sessie jij wilt volgen). Kom naar het Worklab, zet jouw ideeën om in actie en maak IMPACT

Terug naar Agenda

bgie