Met alles wat er om ons heen gebeurt is het niet meer dan logisch dat je hoofd helemaal niet bij Europese Vrijwilligersprojecten of lokale Solidariteitsprojecten zit. Of dat je er juist enorm naar uitkijkt, maar eigenlijk niet durft te hopen dat zulke mooie dingen op redelijk korte termijn weer mogelijk zijn.

Niemand weet natuurlijk hoe lang de huidige situatie gaat duren, maar toch willen wij de eerstvolgende deadline (donderdag 7 mei, 12:00 uur) graag even onder de aandacht brengen. Misschien is dit juist het moment om een aanvraag in te dienen? Wij zetten drie redenen op een rijtje:

Ongeacht wanneer het project plaatsvindt, moet er vooraf veel worden geregeld

De aanvraag moet worden geschreven en soms moeten er partners worden gezocht. Bovendien hoeven projecten die in Ronde 2 aangevraagd worden pas tussen 1 augustus en 31 december 2020 te starten.

Spreid je kansen!

Als alle organisaties pas in Ronde 3 weer een aanvraag indienen, is er in verhouding minder budget beschikbaar. Grijp dus je kans. Wordt je aanvraag in Ronde 2 niet toegekend, heb je bovendien dit najaar in Ronde 3 nog een kans om hem opnieuw in te dienen.

Wellicht heb je nu tijd over?

Dan is het juist nu een mooi moment om die aanvraag te schrijven; met partners en jongeren kun je online overleggen en je kunt er extra goed over nadenken, hebt leuke afleiding en misschien is dit ook een kans om eindelijk dát project waar je al jaren over nadenkt verder samen uit te werken. Online jongeren- en vrijwilligerswerk is nu in een keer wel heel erg actueel geworden. Misschien is dit een mooi onderwerp voor een Solidariteitsproject of Europees Vrijwilligersproject?    

Zoals altijd zijn wij als Nationaal Agentschap bereikbaar om jou op weg te helpen met je aanvraag. Ben je een nieuwe aanvrager (die nog nooit een project goedgekeurd heeft gekregen binnen de betreffende subsidielijn)? Dan kun je tot 16 april, 12:00 uur feedback aanvragen. Stuur hiervoor je conceptaanvraag naar esc@nji.nl.

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren