Skip to main content
Solidariteitsproject

Om oudere medebewoners van Severinus en inwoners van Veldhoven met elkaar te verbinden, is Jennifer een Solidariteitsproject gestart. Samen met vier andere jongere bewoners maakt ze programma's en streamt ze die via Severinus TeeVee.

Foto van Jennifer achter microfoon

Paspoort

Wie zijn nou de jongeren die Solidariteitsprojecten opzetten?

 

  • Naam: Jennifer Verbruggen
  • Is: projectleider bij Solidariteitsproject 'Go! jong 4 oud'
  • Waar: zorgorganisatie Severinus in Veldhoven

Mensen met elkaar verbinden

“Samen met vier andere jonge bewoners van Severinus ben ik een Solidariteitsproject gestart. Via de livestream Severinus TeeVee gaan we programma’s maken voor oudere medebewoners en inwoners van Veldhoven. We nemen deze programma’s op in de bestaande studio van Severinus en op locatie. Het project is nog vrij nieuw. We zijn op het moment bezig met materialen aanschaffen, zoals een driewieler met karretje voor de apparatuur. Zo kunnen we op pad om mensen in Veldhoven te interviewen.

Om te beginnen zijn we activiteiten gaan verzinnen die passen bij de interesses van ouderen. Zo kunnen we in een museum een video gaan maken over de Tweede Wereldoorlog en in een oud theater iets filmen over muziek van vroeger. Het lijkt ons ook leuk om naar de Efteling te gaan en daar achter de schermen te filmen bij het Sprookjesbos. Ouderen hebben daar waarschijnlijk mooie herinneringen aan. We zijn alle ideeën nu aan het uitwerken.

Streamen op Severinus Live

Op de eerste avond dat we met de projectgroep bij elkaar kwamen hoorden we nog meer over Solidariteitsprojecten, dat er meer projecten zijn in heel Europa. Nu streamen we de video’s op de internetpagina van Severinus Live, maar we hopen uiteindelijk een eigen website te krijgen. We hebben de naam al bedacht: Go! jong 4 oud. Voor de promotie hebben we poloshirts laten maken met logo’s en achterop het woord CREW.

In het projectteam hebben we een duidelijke taakverdeling: de één is cameraman, de ander monteert. Ik wil alles achter de schermen gaan begeleiden en ik kan presenteren. Ik heb veel ervaring met TikTok en vind werken met een camera en video interessant. Bij de taakverdeling was ik ook geïnteresseerd in leidinggeven, omdat ik vaak met goede ideeën kom en de juiste route aan kan geven. Binnenkort gaan we alle andere Solidariteitsprojecten in Nederland ontmoeten, dat lijkt mij super leuk! Het zou gaaf zijn als ons idee verder komt dan Veldhoven, maar ik droom er vooral van dat mensen van de video’s kunnen genieten en ervan leren. Dat is het belangrijkste.”

Wil jij ook een Solidariteitsproject opzetten en zo de wereld een beetje mooier maken? Bekijk op deze pagina hoe je dat doet!

Terug naar Overzicht

bgie