Skip to main content
Solidariteitsproject

Jaimy organiseerde drie clinics rolstoelbasketbal voor kinderen: "Met ons Solidariteitsproject wilden we in eerste instantie kinderen met een beperking laten kennismaken met een sport die zij konden uitoefenen: rolstoelbasketbal."

De instructeurs en rolstoelen waren zo geregeld, maar het vinden van de doelgroep bleek een stuk lastiger dan gedacht. We besloten daarom ons project om te draaien en kinderen zonder beperking te laten ervaren hoe het sporten mét een beperking is. We organiseerden drie clinics waarbij basisschoolleerlingen tussen acht en twaalf jaar kennismaakten met de instructeurs: echte paralympiërs die vertelden over hun beperking en hoe ze daarmee hebben leren leven. De kinderen mochten hen alles vragen, bijvoorbeeld hoe je met een rolstoel boodschappen doet en hoe je de trap afgaat. Ze waren supernieuwsgierig en helemaal onder de indruk!

Ik kwam er zelf ook achter hoe lastig rolstoelbasketbal eigenlijk is!

Jaimy - Medeoprichter van Solidariteitsproject Wheelchair Heroes

Daarna gingen ze zelf de rolstoel in. Met de ene hand rijden en de andere hand dribbelen… ik kwam er zelf ook achter hoe lastig rolstoelbasketbal eigenlijk is! De kinderen waren hartstikke fanatiek. Ze maakten plezier en tegelijkertijd zag je een stuk bewustwording. Voor hen is het normaal dat ze kunnen lopen en nu merkten ze dat het zo ook kan. Zowel de kinderen als wijzelf hebben van alles geleerd tijdens de clinics, maar dat is niet het enige. Ik vond het eerst spannend om voor het project contact te maken met organisaties. Vonden ze het niet vervelend dat ik belde met de vraag of hun leerlingen wilden meedoen aan de clinics? Dat bleek nergens voor nodig: iedereen vond ons idee supertof! Die ‘nee heb je, ja kun je krijgen’-mentaliteit is bij mij echt gegroeid.

Terug naar Overzicht

bgie