Skip to main content

Jullie idee is goedgekeurd, goed gedaan en gefeliciteerd! Dat is fantastisch nieuws, want je gaat nu mooie dingen doen. Lees hieronder wat je kunt verwachten en waar je aan moet denken als je bezig gaat met jullie project.

Voor jullie met het project starten, krijgen jullie van ons nog een kick-off meeting, zodat je weet waar je aan moet denken tijdens jullie project. Hier ontmoet je ook andere jongeren die starten met toffe projecten. Hiervoor ontvang je van ons een uitnodiging.

Wat kun je nu verwachten?

Jullie krijgen een contract dat je getekend terugstuurt. Jullie krijgen 80% van het toegekende bedrag overgemaakt. De overige 20% ontvang je na de goedkeuring van je eindverslag.

Alles goed bijhouden

Zorg dat je alles regelt volgens de planning die je in je subsidieaanvraag vermeld hebt. Je moet in de Beneficiary Module bijhouden wat er in jullie project gebeurt. In deze database vind je ook meer informatie over de betaling van jullie project, jullie contract, enz. Zodra jullie subsidieaanvraag is goedgekeurd krijg je een inlog voor deze database. 

Youthpass

Youthpass wordt gebruikt om dat wat je geleerd hebt tijdens je project vast te leggen en te erkennen. Je omschrijft in de Youthpass wat je hebt gedaan in je project en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld. Zo zie je op welke vlakken je gegroeid bent tijdens jouw project. Ook kan de Youthpass van pas komen bij jouw (toekomstige) sollicitaties of stages, omdat werkgevers kunnen zien welke vaardigheden jij hebt. Je vult de Youthpass alleen in of samen met de organisatie waar je je project gedaan hebt.

Op www.youthpass.eu kunnen jullie zelf een account aanmaken. Voer jullie projectcode in bij ‘naam organisaties’ of ‘naam project’. Je kunt dan voor jou en je vrienden een Youthpass aanmaken en printen. 

Bankrekening en Belastingdienst

Het subsidiegeld wordt gestort op een rekening die niet voor persoonlijk gebruik is. Vraag daarom een aparte rekening aan. Als deze nieuwe bankrekening op jouw naam staat, is het verstandig om contact op te nemen met de Belastingdienst. Op deze manier kan je met de Belastingdienst bespreken óf en wat voor effect het ontvangen van subsidie heeft op je persoonlijke situatie, bijvoorbeeld als je een uitkering ontvangt. Je kunt dan de Grant Agreement van je project laten zien en je kunt ook altijd naar het Nationaal Agentschap verwijzen als er nog vragen zijn die jij niet weet te beantwoorden.

Leer van anderen

Zowel internationaal als in Nederland worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd waar bepaalde thema’s worden behandeld (zoals projectmanagement of reflecteren). Hier kun je andere jongeren van Solidariteitsprojecten ontmoeten, zodat je ook van elkaar kunt leren. Daarnaast is er een WhatsApp-groep, om onderling contact te kunnen houden.

Vragen?

Heb je vragen over jullie project? Neem contact met ons op. 

bgie