Skip to main content

Om jongeren te ondersteunen bij hun subsidieaanvraag voor een Solidariteitsproject heeft jouw organisatie geen Quality Label nodig. Wel moet je jouw organisatie registreren met een EU-login en PI-code.

Zo registreer je jouw organisatie:

 1. Maak een account aan in EU Login.
  Tip: sla de inlogpagina op in je favorieten. Klik op "Create an account" en vul je gegevens in. Klik op de knop "Create an account". Je ontvangt een e-mail met een link. Geen e-mail ontvangen? Check ook je spam- of junkmail. Klik op de link in de e-mail of kopieer de link en plak hem in de zoekbalk van je browser. Geef een wachtwoord in. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd en je bent geregistreerd. 

 2. Maak een OID-code aan
  Ga naar de Europese Participant Portal en log in met je EU Login. Klik hier om te lezen hoe je vervolgens een OID-code aanmaakt.

 3. Upload de volgende gegevens bij ‘My organisations’ in het ORS:
  formulier juridische entiteit;
  formulier financiële identificatiegegevens (met bij voorkeur een kopie bankafschrift);
  - recent (maximaal één jaar oud) uittreksel van de Kamer van Koophandel en identiteitsbewijzen van alle (minimaal vijf) deelnemers, woonachtig in Nederland;

  Kom je er niet helemaal uit? Lees dan de handleiding voor het ORS. ​​​​​

 4. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd en je bent geregistreerd. Ga verder naar ‘Open Calls –ESC31 Solidarity Projects'.

Let op dat de subsidieaanvraag van de jongeren vóór een van de deadlines in het jaar verstuurd wordt.

Deadlines 2024

De deadlines voor het indienen van jouw subsidieaanvraag zijn op:

 • 20 februari 2024, 12.00 CET*
 • 7 mei 2024, 12.00 CET
 • 1 oktober 2024, 12.00 CET

 

* = Het Nationaal Agentschap heeft de intentie om het volledige budget van 2024 voor Europees Vrijwilligerswerk in deze ronde toe te kennen. In principe zijn de deadlines in mei en oktober enkel voor Solidariteitsprojecten.

Beschikbare subsidie voor 2023

In 2023 heeft het Nationale Agentschap in totaal per subsidiemogelijkheid de volgende bedragen beschikbaar voor subsidie: 

 • Europees Vrijwilligerswerk: € 2.912.333,-
 • Solidariteitsprojecten: € 399.755,-

 

Meer informatie
bgie