Skip to main content

De situatie rondom het coronavirus kan snel veranderen. Bij een nieuwe of grote corona-uitbraak kunnen er regionale of landelijke maatregelen worden genomen. Lees hier welke richtlijnen van toepassing zijn voor de programma’s van het European Solidarity Corps.

Richtlijnen

Voor alle activiteiten binnen het programma van European Solidarity Corps adviseert het Nationaal Agentschap om de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen.

Voor activiteiten die buiten Nederland plaatsvinden zijn de reisrichtlijnen van Rijksoverheid en de andere betrokken nationale overheden van belang. Omdat de situatie rondom het coronavirus snel kan veranderen kan een overheid bij een nieuwe uitbraak opnieuw (reis)beperkingen opleggen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Nederlandse overheid geen reizigers terughaalt. Omdat we inmiddels bekend zijn met de situatie zijn alle reizen op eigen verantwoordelijkheid.

Force majeure? Check de Corona FAQ

"Wanneer is er sprake van force majeure?" en "Kan ik COVID-tests declareren in ons project en hoe doe ik dat?" zijn enkele van de meestgestelde vragen door projectcoördinatoren over de gevolgen van het coronavirus voor het programma European Solidarity Corps. Wij hebben de vragen en antwoorden erop verzameld in deze Corona FAQ.

Contact

Het Nationaal Agentschap European Solidarity Corps is bereikbaar via telefoonnummer 030 – 2306 344. Omdat we de richtlijnen van de Nederlandse overheid opvolgen werken onze collega’s zo veel mogelijk vanuit huis. Hierdoor kan het voorkomen dat we telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Heb je een dringende vraag? Stuur ons dan een e-mail naar esc@nji.nl en vermeld duidelijk in de onderwerpregel dat het om een spoedvraag gaat.

Ben je deelnemer aan het programma en heb je vragen? Neem dan contact op met de projectverantwoordelijke bij de zendende organisatie. Voor informatie en ondersteuning kan je ook terecht bij de Nederlandse ambassade en/of het Nederlandse consulaat in het land waar je verblijft.

Let op: doordat omstandigheden in Europa snel veranderen kan ook dit advies worden bijgesteld. Check daarom regelmatig onze website.

Terug naar Nieuws

Corona FAQ

Meestgestelde vragen en antwoorden voor projectcoördinatoren met betrekking tot corona en het European Solidarity Corps.

Klik hier
bgie