Skip to main content

Het format voor de Grant Agreements, de overeenkomst die organisaties ontvangen nadat de subsidieaanvraag is goedgekeurd, is gewijzigd. Neem de Grant Agreement daarom goed door en controleer wat er voor jou is veranderd.

De wijzigingen in het format van de Grant Agreement zitten o.a. in de lay-out en structuur van de overeenkomst. Er zijn ook inhoudelijk aanpassingen gemaakt, zoals op de grant reductions.

Subsidievermindering Europees Vrijwilligerswerk

In het geval een eindverslag binnen Europees Vrijwilligerswerk wordt beoordeeld met minder dan 60 punten, dan vindt er per definitie een grant reduction op organisational support plaats. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een vermindering van 10% van je subsidie - of bijvoorbeeld van 25% bij minder dan 50 punten. Zie Annex 5 Specific Rules, artikel 11, Grant Reduction.

Subsidievermindering Solidariteitsprojecten

In het geval een eindverslag binnen Europees Vrijwilligerswerk wordt beoordeeld met minder dan 60 punten, dan vindt er per definitie een grant reduction op project management costs plaats. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een vermindering van 10% van je subsidie - of bijvoorbeeld van 25% bij minder dan 50 punten. Zie Annex 5 Specific Rules, artikel 11, Grant Reduction.

Let dus goed op en check de Grant Agreement √©xtra goed om niet voor verrassingen te komen te staan. Vragen over je Grant Agreement? Neem contact op met het Nationaal Agentschap European Solidarity Corps via onderstaande button. 

Terug naar Nieuws

bgie