Skip to main content

De Solidarity Award wordt jaarlijks uitgereikt aan één van de genomineerde Solidariteitsprojecten. Afgelopen maand streden vier Solidariteitsprojecten voor de winst door met een ingezonden video zo veel mogelijk stemmen binnen te halen.

Solidariteitsproject Rouwcafé kreeg dit jaar de meeste publieksstemmen en is daarmee de winnaar van de Solidarity Award! Naast de award wonnen ze een cheque ter waarde van €250, voor een leerervaring naar keuze waarmee de projectgroep zichzelf verder kan ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. 

Uitreiking

De initiatiefnemers van het Rouwcafé organiseren maandelijkse meetups voor jongeren die een dierbare zijn verloren. Woensdagavond 24 april, net voor de start van hun meetup in Amsterdam West, namen Cyril Schouten en Rosalie Vet de award in ontvangst. Cyril en Rosalie vormen samen met Femke en Chaja de projectgroep, die de meetups organiseert voor twintigers en dertigers om te praten over hun ervaringen met rouw. Na de uitreiking van de award kwamen de eerste jongeren binnen om samen te praten en te eten met andere jongeren met een soortgelijke ervaring.  
 

Trots en een beetje overdonderd

De initiatiefnemers zijn trots op hun project en de toekenning van de Solidarity Award. Toch zijn ze een beetje overdonderd door het succes en dus ook door de grote behoefte die er blijkbaar onder jongeren is. Iedere meetup ontmoeten ze weer nieuwe jongeren die recent of al langer geleden een dierbare zijn verloren. “Omdat we het persoonlijke contact belangrijk vinden, hebben we een maximum aantal personen per avond ingesteld en moeten jongeren zich aanmelden.”  
 

De genomineerden van 2023

De Solidarity Award is een publiekprijs voor het Solidariteitsproject van het Jaar. Tot 1 april kon er gestemd worden op één van de vier genomineerden Solidariteitsprojecten. De genomineerde Solidariteitsprojecten in deze derde editie waren; De Uitlaatklep, SIB Utrecht, Rouwcafé en Scouting Hubertus-Brandaan. 

Rouwcafe wint Solidarity Award 2023

Terug naar Nieuws

BE THE CHANGE!

Bruis jij ook met ideeën hoe jouw omgeving te verbeteren? Maak kennis met Solidariteitsprojecten en vind uit hoe je er een aanvraagt!

Klik hier voor meer informatie
bgie