Skip to main content

Het Nationaal Agentschap European Solidarity Corps zoekt naar eventmanager(s) (zzp-opdracht) ter ondersteuning van het uitvoeren van activiteiten die het Agentschap uitvoert in het kader van o.a. DiscoverEU, European Year of Youth en onze netwerk- en ondersteunende activiteiten vooraanvragers. Interesse? Lees snel verder!

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is in Nederland verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps (ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

 • Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, jeugd en sport. Ons Nationaal Agentschap heeft als kernfunctie om het programma voor buitenschoolse jongerenprojecten en jeugd- en jongerenwerk uit te voeren, te faciliteren en te monitoren. 
 • Het European Solidarity Corps is een subsidieprogramma dat jongeren de kans biedt om vrijwilligerswerk te gaan doen of mee te werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen, overal in Europa. 

Aan de basis van beide programma’s staat de gedachte dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

Eventmanager (zzp-opdracht)

Wij zoeken voor deze zzp-opdracht een (of meerdere) Eventmanager(s) die ons ondersteund bij het uitvoeren van activiteiten die het Agentschap organiseert in het kader van onze beide subsidieprogramma’s, waaronder DiscoverEU, European Year of Youth en onze netwerk- en ondersteunende activiteiten voor onze aanvragers.

Het Nationaal Agentschap organiseert gedurende het jaar meerdere activiteiten en events. DiscoverEU en European Year of Youth zijn voorbeelden van events die worden georganiseerd. Om hier flexibel op in te springen, beschikken we graag over een pool van eventmanagers die we op relatief korte termijn kunnen inschakelen voor de organisatie van een of meerdere van deze events.

Profiel

 • Affiniteit met de jongerendoelgroep en jeugd- en jongerenwerk;
 • Je staat achter de doelstellingen van Erasmus+ en het European Solidarity Corps en vindt het belangrijk om bij te dragen aan de impact van dit programma in Nederland;
 • Ervaring met projectcoördinatie en het organiseren en faciliteren van online en offline bijeenkomsten en events waar niet-formeel leren een centrale plaats in inneemt;
 • Je hebt sterke organisatorische vaardigheden, waaronder planmatig werken, goed in timemanagement en werken met (strakke) deadlines;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en weet via welke kanalen je jongeren en organisaties het best kunt bereiken
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met onverwachte gebeurtenissen of last-minute wijzigingen;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en resultaatgericht.

Ons aanbod

 • De tijdsinvestering zal per opdracht verschillen, waarbij de pieken altijd in de weken rond de events zullen liggen;
 • We willen gaan experimenteren met het opzetten van een pool van eventmanagers die gedurende het jaar een aantal opdrachten voor ons doet. Bij wederzijdse tevredenheid zal je inzet in de pool dus voor de komende jaren verschillende opdrachten betekenen;
 • Tarief: We zijn op zoek naar zowel junior als meer senior eventmanagers; afhankelijk van je ervaring en de zwaarte van de opdracht tussen de €28 en €45 euro  exclusief btw;
 • Start: afhankelijk van de opdracht, maar we hebben sowieso nu al ondersteuning nodig voor de organisatie van een aantal events in de zomer en het najaar van 2022; dus wat die events betreft: liefst zo snel mogelijk.

Reageren 

Heb je belangstelling in (een van) deze opdracht(en), dan kun je reageren tot uiterlijk 19 mei via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Sollicitaties gaan doorlopend, dus je wordt mogelijk al eerder uitgenodigd voor gesprek. Geef in je brief aan als je interesse en/of ervaring hebt in  enkel specifieke opdrachten of activiteiten zoals in de opdracht genoemd. Meer informatie over de inhoud van de opdracht is verkrijgbaar bij Linda Janmaat, Programma Adviseur, tel. 030 230 6387 of Jojanneke de Waal, Hoofd Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps, tel. 030 230 6602.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites: 

Terug naar Nieuws

bgie