Skip to main content

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en European Solidarity Corps zoekt naar een Programma Adviseur Erasmus+ Jeugd (32 uur per week). Ken jij de wereld van het jongerenwerk en wil je helpen bij te dragen aan de kwaliteit daarvan? Lees snel verder!

Als het Nationaal Agentschap in Nederland zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van vier initiatieven van de Europese Unie: de subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en het European Solidarity Corps en het jongereninformatienetwerk GO Europe (Eurodesk Nederland).

Het European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd zijn subsidieprogramma’s waarbij jongeren en jongerenwerkers de kans krijgen zich via een unieke (internationale) ervaring te ontwikkelen en iets goeds voor een ander te doen. Erasmus+ Sport is een nieuw subsidieprogramma en heeft als doel om de kennis van breedtesportorganisaties te vergroten. GO Europe is onderdeel van het Europese onafhankelijke netwerk Eurodesk, dat jongeren informeert over de mogelijkheden die Europa hen biedt om een (inter)nationale ervaring op te doen.

Het Nationaal Agentschap (NA) is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Wat wordt jouw rol?

Het NA is verantwoordelijk voor het toekennen van subsidiegelden aan projecten die bijdragen aan de doelstellingen van de verschillende subsidielijnen en het monitoren dat deze toegekende projecten ook conform de richtlijnen van de programma’s worden uitgevoerd.

Wij zoeken iemand die ons helpt bij het uitvoeren van werkzaamheden voor de subsidielijnen die bijdragen aan de kwaliteit van het jongerenwerk, zijnde (voornamelijk) de subsidielijnen Mobiliteitsprojecten voor Jongerenwerkers, Kleinschalige Partnerschappen en Samenwerkingspartnerschappen. Je adviseert aanvragers, beantwoordt vragen en bent betrokken bij de beoordeling van aanvragen. Verder monitor je projecten, voer je checks uit en beoordeel je eindverslagen.

Wat maakt jou de match voor deze rol?

Je kent de wereld van het jongerenwerk, maar houdt wel écht van een kantoorbaan. Je weet wat de kracht van niet-formeel leren is, en weet uit ervaring hoe Europese uitwisseling bij kan dragen aan de ontwikkeling van jongerenwerkers en jongerenwerkorganisaties. Je werkt zelfstandig binnen een gedreven, hecht en dynamisch team. Je bent een echte teamplayer met een hands-onmentaliteit. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt ervaring in de jeugdsector en/of het jongerenwerk, met niet-formele leermethodes en/of internationaal jongerenwerk.
  • Je hebt ervaring met het opstellen of beoordelen van projectaanvragen.
  • Je hebt een hbo/wo-werk- en -denkniveau.
  • Je kunt goed luisteren en hebt goede adviesvaardigheden.
  • Je vindt het leuk om organisaties te ondersteunen in het correct toepassen van de Europese regelgeving en criteria.
  • Je kunt gestructureerd en planmatig werken en hebt affiniteit met het volgen van strikte procedures en strakke planningen.
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent initiatiefrijk, kritisch en creatief.

Wat kun je verwachten van ons?

Je solliciteert op een functie voor 32 uur per week voor de duur van 15 maanden met intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en valt conform cao Sociaal Werk in schaal 9 (per 1 juli 2024) minimaal € 3.489 en maximaal € 5.144 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Geplande start is 1 september 2024.

Maar wacht, er is nog meer te noemen: veel vrijheid in de indeling van je werktijden en werkplek, een prachtig kantoor vol leuke mensen op de Churchilllaan in Utrecht, een individueel keuzebudget (circa 16,5% van je salaris), 26 uur bovenwettelijk verlof (o.b.v. 36 uur), flexibel in te zetten feestdagenverlof, vergoeding voor thuiswerkmiddelen, collectief opleidingsaanbod en een individueel loopbaanbudget. Waar wacht je nog op?

Sollicitatie

Je kunt je sollicitatie tot en met woensdag 22 mei 2024 indienen via het sollicitatieformulier op onze website www.werkenbijhetnji.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 20 mei. Het maken van een opdracht vormt onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Informatie over de inhoud van de vacature is verkrijgbaar bij Mireille Unger Senior Programma-Adviseur van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en European Solidarity Corps, tel. 030 230 6508 of Willemijn van Ingen, Senior Programma-Adviseur van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en European Solidarity Corps: 030 230 6563.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Terug naar Nieuws

bgie