Skip to main content

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is op zoek naar een Programma-advsieur Strategie en Impact (32 uur). Lees snel verder voor meer informatie over de vacature.

Je wordt blij van het werken met de Theory of Change en bent in staat om snel verbanden te leggen tussen ontwikkelingen in het Nederlandse veld en de mogelijkheden van onze programma’s. Je bent goed in het formuleren van sterke kernboodschappen en het zichtbaar maken van de kracht van onze programma’s. Werk jij graag in een omgeving met ambitieuze collega’s waarin je uitstekend kunt presteren en ben jij maatschappelijk betrokken? Dan komen wij graag met je in gesprek!

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is in Nederland verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Aan beide EU-subsidieprogramma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een nieuwe:

 • Programma-adviseur Strategie en Impact (32 uur per week)

Als Agentschap vinden we het belangrijk dat we díe projecten financieren die daadwerkelijk het verschil maken. Dat jongeren de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun stem te laten horen. Dat organisaties actief binnen onze programma’s van elkaar kunnen leren. Dat we trainingen aanbieden die de kwaliteit van (internationaal) jongerenwerk in Nederland echt een stap verder brengen. En dat we op de thema’s kwaliteit van het jongerenwerk en Jongerenparticipatie Nederlandse vraagstukken en kennis beschikbaar binnen het Europese netwerk bij elkaar brengen. Om hier ook daadwerkelijk stappen op te zetten zijn we op zoek naar een Programma Adviseur Strategie en Impact.  

Wat ga jij doen?

Als Programma-adviseur Strategie en Impact speel je een belangrijk rol in het positioneren van beide programma’s. In samenwerking met de programma adviseurs werk je bijvoorbeeld aan het verhogen van de kwaliteit en impact van projecten, het verankeren van onze focusthema’s binnen al onze werkzaamheden en het inrichten van een lerende organisatie. Daarnaast geef je (verder) vorm aan onze internationale kennismakelaarsfunctie. Je ontwikkelt een meerjarenstrategie voor de inzet van onze netwerktrainingen en Europese partnerschappen en stuurt onze trainerspoule aan. Als laatste heb je een belangrijke rol in het bijdragen aan de accountability van beide programma’s. In samenwerking met het communicatieteam zorg je er voor de resultaten van onze projecten zichtbaar worden en zorg je dat betrokken stakeholders zien dat beide programma’s er toe doen.

Wat vragen we van jou?

Je vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen via niet-formele leermethoden, hebt gezien hoe internationaal jongerenwerk bij kan dragen aan het Nederlandse jongerenwerk en draagt jongerenparticipatie een warm hart toe. Je wordt er blij van om mee te denken hoe we onze programma’s zo goed mogelijk in kunnen zetten en beschikbare kennis om te zetten in een duidelijke strategie.

Je werkt zelfstandig binnen een gedreven, hecht en dynamisch team. Je bent een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je wordt blij van impact denken en de Theory of Change.
 • Je bent goed in strategieontwikkeling en het formuleren van kernboodschappen en bent in staat om het team hierop te adviseren.
 • Je hebt ervaring met het inrichten en stimuleren van kennisdeling binnen en buiten een organisatie.
 • Je weet wat iemand een goede trainer maakt en bent in staat om de kwaliteit van onze trainerspoule te waarborgen en stimuleren.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt de flexibiliteit om af en toe voor een paar dagen in het buitenland te zijn.

Wat kun je verwachten van ons?

Het betreft een functie voor 32 uur per week in eerste instantie voor een jaar. Verlenging kan tot de mogelijkheden behoren. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.358 bruto per maand (medewerker inhoud 1, schaal 9) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Gedeeltelijk thuiswerken is goed mogelijk, in combinatie met bijvoorbeeld 2 dagen op kantoor.

Het NJi streeft naar een inclusieve organisatiecultuur. Waar ruimte is voor iedereen, zij zien je talent als basis en je diversiteit als kracht. Zij zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op het team en de organisatie.

Wat maakt de functie verder aantrekkelijk?

 • mogelijkheid tot flexibele werktijden
 • vergoeding voor het ergonomisch inrichten van de thuiswerkplek
 • individueel keuzebudget voor flexibele vormgeving arbeidsvoorwaarden
 • naast wettelijk vakantieverlof ook feestdagenverlof, in te zetten op voor jou belangrijke (religieuze) feestdagen
 • collectief opleidingsaanbod, samen met individueel loopbaanbudget

Informatie en sollicitatie

Je kunt je sollicitatie tot en met donderdag 7 april indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Jojanneke de Waal, Hoofd Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps, via het telefoonnummer 030-230 6602.

De speeddate gesprekken vinden plaats op donderdag 14 april.
De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 18 april
De tweede gesprekken vinden plaats in de week van 25 april.
 

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Terug naar Nieuws

bgie