Skip to main content

Na een bloedstollende stemronde is bekend welk Solidariteitsproject de tweede Solidarity Award in ontvangst mag nemen.

Publieksprijs voor het favoriete Solidariteitsproject

De voorbije dagen hebben acht Solidariteitsprojecten gestreden om de Solidarity Award: een publiekprijs voor het favoriete Solidaritetisproject van het afgelopen jaar. Genomineerden hebben een video ingestuurd, waarin zij vertellen over hun project en laten zien waarom zij de prijs verdienen. Vooropgesteld: alle nominees zijn winnaars, alleen kan er maar één Solidariteitsproject de meeste stemmen hebben. Inmiddels zijn de stembussen gesloten, de laatste stemmen geteld en is er een winnend project bekend!

Het winnende project: 'Roots zoeken'

Uiteindelijk heeft het Solidariteitsproject 'Roots zoeken' van Adoptiepedia de meeste stemmen gekregen van het publiek. De jongeren van dit Solidariteitsproject bouwen aan een community voor Chinees en Taiwanees geadopteerden in Nederland. Waarom? "Door het aantal deelnemers van ons symposium, zagen we dat de vraag naar een community voor geadopteerden groot is." vertelt organisator Ming. "Op het symposium zelf konden de deelnemers allerlei workshops en talkshows rondom het thema adoptie bijwonen. Zo was er een lezing over de mogelijkheden van DNA-onderzoek om biologische familie terug te vinden en vond er een sessie over nazorg bij adoptiegezinnen en geadopteerden plaats.".

Naast de roem en glorie die met de Award komen, hebben de jongeren van dit project een leerervaring naar keuze ter waarde van € 250,- gewonnen, waarmee zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. 

Hieronder vind je de videolinks naar de uitreiking van de Solidarity Award: 

Terug naar Nieuws

BE THE CHANGE!

Bruis jij ook met ideeën hoe jouw omgeving te verbeteren? Maak kennis met Solidariteitsprojecten en vind uit hoe je er een aanvraagt!

Klik hier voor meer informatie
bgie