Tijdens de liveshow van het European Youth Festival werd uitgroepen welk Solidariteitsproject de allereerste Solidarity Award in ontvangst mocht nemen.

Publieksprijs voor het favoriete Solidariteitsproject

De voorbije dagen hebben acht Solidariteitsprojecten gestreden om de Solidarity Award: een publiekprijs voor het favoriete Solidaritetisproject van het afgelopen jaar. Genomineerden hebben een video ingestuurd, waarin zij vertellen over hun project en laten zien waarom zij de prijs verdienen. Vooropgesteld: alle nominees zijn winnaars, alleen kan er maar één Solidariteitsproject de meeste stemmen hebben. Inmiddels zijn de stembussen gesloten, de laatste stemmen geteld en is er een winnend project bekend!

Het winnende project: 'Nederlands voor niet-Nederlanders'

Uiteindelijk heeft het Solidariteitsproject 'Nederlanders voor niet-Nederlanders' de meeste stemmen gekregen van het publiek. De jongeren van dit Solidariteitsproject geven op niet-formele wijze Nederlandse les aan kinderen van expats en vluchtelingen. Waarom? "Met een andere culturele achtergrond dan het land waarin je woont, is de snelste weg naar socialisatie het spreken van de taal." vertelt organisator Tiamo. Op die manier zorgen ze ervoor dat zelfs de jongsten nu en in de toekomst mee kunnen doen met de samenleving!

Naast de roem en glorie die met de Award komen, hebben de jongeren van dit project een leerervaring naar keuze ter waarde van € 250,- gewonnen, waarmee zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. 

Hieronder vind je de videolink naar de uitreiking van de Solidarity Award door de Kiesmannen, tijdens de liveshow van het European Youth Festival. 

Terug naar Nieuws

BE THE CHANGE!

Bruis jij ook met ideeën hoe jouw omgeving te verbeteren? Maak kennis met Solidariteitsprojecten en vind uit hoe je er een aanvraagt!

Klik hier voor meer informatie
bgie