Skip to main content

Één van de vijf prioriteiten van het programma European Solidarity Corps is Inclusie & Diversiteit. Of je actief bent met het opzetten van een Solidariteitsproject of Europees Vrijwilligerswerk: overal komt het onderwerp Inclusie & Diversiteit wel aan bod. Lees verder voor meer informatie over hoe inclusie en diversiteit ingezet kan worden bij je project.

SALTO-YOUTH

SALTO-YOUTH is een online netwerk van zeven leermiddelencentra in de jongerensector die zich op Europees niveau richten op de prioriteiten van o.a. het European Solidarity Corps. Op de website van SALTO-YOUTH vind je een pagina over het thema Inclusie & Diversiteit. Hier zijn trainingen, publicaties en middelen te vinden die beschikbaar zijn voor iedereen. De informatie is grotendeels gepubliceerd in het Engels.

Je vindt er nuttige tools en informatie om inclusie en diversiteit te bevorderen in je vrijwilligersproject. Daarnaast worden er ook praktische tips over inclusie en diversiteit gedeeld en verwerkt in de vorm van een routekaart. Enkele voorbeelden van publicaties over dit thema:

Meer weten?

Regelmatig staan er in onze agenda (online) trainingen en seminars over de prioriteit Inclusie & Diversiteit binnen het programma van het European Solidarity Corps. Als organisatie is het mogelijk om je hiervoor aan te melden en deel te nemen om meer te leren over dit thema.

Voor specifieke vragen over inclusie en diversiteit binnen het European Solidarity Corps, neem dan contact op door Irja de Heij te appen, bellen of mailen met Irja de Heij via 06 2566 06 57 of i.deheij@nji.nl

bgie