Skip to main content

Het is zover: je gaat naar het buitenland en start met jouw vrijwilligersproject. Je hebt daar een mentor en start in Nederland al met een training.

Volg een training voor je vertrekt

Voor je naar je project toe gaat krijg je in Nederland eerst nog een training. Je zendorganisatie zorgt ervoor dat je wordt aangemeld. Zo ga je goed voorbereid naar je vrijwilligerswerk toe en leer je andere Nederlandse jongeren kennen die ook weggaan. Als je gestart bent in je project krijg je ter plaatse ook nog een on-arrival-training. Daar leer je andere buitenlandse vrijwilligers kennen en wissel je ervaringen uit over het land waar je verblijft en je project.

Mentor

Loopt er iets niet lekker tijdens je project? Jouw gastorganisatie stelt een mentor aan je beschikbaar waarmee je dit soort dingen kunt bespreken. Je mentor kan je ook helpen bij het bepalen van jouw leerdoelen of om je wegwijs te maken in jouw nieuwe tijdelijke woonplaats. 

Hou contact met het thuisfront

In Nederland staat je zendorganisatie altijd voor je klaar. Wennen aan een nieuwe leefomgeving, nieuwe mensen en nieuwe werkzaamheden kan soms best lastig zijn, dus neem vooral contact op met je begeleider in Nederland. Het kan fijn zijn om dat soort dingen te bespreken met iemand die de Nederlandse situatie én het programma kent. En ook als het allemaal goed met je gaat, heb je vast een boel interessante verhalen te vertellen! Misschien wordt het stiekem zelfs al tijd om te praten over wat je wilt gaan doen als je straks weer thuis bent?

bgie