Skip to main content

Nu je een EU-login hebt kun je op zoek naar een leuke plek in (een buurland van) Europa om vrijwilligerswerk te doen.

Ga op zoek in de database

Als je geregistreerd bent, kunnen organisaties met jou contact opnemen voor een vrijwilligersplek. Je kunt ook zelf naar vrijwilligersprojecten zoeken in de database. Je vindt ze onder ‘Placements’.

Vul de periode in waarin jij vrijwilligerswerk wilt doen en kijk welke projecten een plek voor een vrijwilliger hebben. Of zoek op land of onderwerp. Klik op het project voor meer informatie.

Leuk project gevonden? Klik op ‘apply’ om te reageren op de vrijwilligersplek. De organisatie kan op basis van jouw profiel nu kijken of ze je een plek kunnen aanbieden. Is het een match? Dan worden alle officiële papieren geregeld door de gastorganisatie.

Een gastorganisatie is de organisatie in het land waar je aan de slag gaat. Om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen, heb je naast een gastorganisatie ook een zendorganisatie (in Nederland) nodig. Heb je nog geen zendorganisatie in Nederland? Dan gaan je gastorganisatie en jij samen op zoek naar een zendorganisatie die je kan helpen om je voor te bereiden op het avontuur.

Wil je graag snel op pad? 

Je kunt je zoektocht naar een vrijwilligersplek natuurlijk ook beginnen met het vinden van een zendorganisatie. Neem dan contact op met bijvoorbeeld Eastpackers of SIW! Dit zijn Nederlandse (zend)organisaties die via hun netwerk Europees Vrijwilligerswerk aanbieden én je persoonlijk kunnen begeleiden. Bovendien hebben ze vaste  contacten met een aantal projecten, wat het vaak makkelijker maakt om relatief snel van start te gaan.

Inspiratie nodig?

Je kunt bijvoorbeeld als vrijwilliger aan de slag met:

bgie