Skip to main content

Om deel te nemen als vrijwilliger aan het European Solidarity Corps moet je jezelf eerst registreren. Je meldt je hiervoor aan met een EU-login.

Aanmelden werkt zo: 

  1. Ga naar de website van de Europese Commissie, klik op "Create an account" en vul je gegevens in. Klik op de knop 'Create an account'. Je ontvangt een e-mail met een link. Geen e-mail ontvangen? Check ook je spam- of junkmail.
  2. Klik op de link in de e-mail of kopieer de link en plak hem in de zoekbalk van je browser. Geef een wachtwoord in. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd.
  3. Gebruik je EU-login om in te loggen op de European Youth Portal. Klik daarvoor in het roze vakje van 'I am a young person' op 'Register/Login'.*
  4. Vul je gegevens aan. Kies voor ‘I want to be considered for Volunteering projects’ of 'I want to be considered for Volunteering in Humanitarian Aid' om aan te geven dat je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk.
  5. Ga akkoord met de missie en beginselen van het European Solidarity Corps.
  6. Lees wat er gezegd wordt over privacy en gebruikersvoorwaarden. Klik de vakjes aan om akkoord te gaan.
  7. Klik op ‘Join the corps’. Je bent nu geregistreerd!

Zorg ervoor dat je je gegevens aanvult en bijhoudt waar nodig. Hoe meer informatie de organisaties over jou kunnen lezen, hoe groter de kans is dat je wordt uitgenodigd voor een project dat bij jou past.

Screenshot waar in te loggen op de European Youth Portal

* = aan de linkerzijde een voorbeeld ter illustratie.

Centrale acties voor vrijwilligerswerk

Er zijn ook mogelijkheden voor vrijwilligerswerk die niet via ons Nationaal Agentschap gaan, maar centraal via de Europese Commissie in Brussel. Benieuwd naar de centrale mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk?

Klik hier
/sites/default/files/styles/widget_images/public/files/Angela%20widget.jpg?itok=IdB4Em38

Angela Medendorp

Programma-adviseur Europees Vrijwilligerswerk, Digitalisation Officer

Neem contact op
/sites/default/files/styles/widget_images/public/files/Saskia%20widget_0.jpg?itok=pn2lKl2D

Saskia Groot Koerkamp

Saskia Groot Koerkamp

Programma-adviseur Europees Vrijwilligerswerk

Neem contact op
bgie