Skip to main content
Vrijwilligerswerk

Elke wil jongeren een kans geven deel te nemen aan de maatschappij, helpen hun zelfbeeld te verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten.

Bij Stichting Reinaerde in Woudenberg kreeg ik de vraag of ik vanuit Elke Gastheerschap+ de keuken en het restaurant op een maatschappelijk wijze nieuw leven kan inblazen Dat vind ik een mooie puzzel en ik heb besloten om daar vrijwilligers van het European Solidarity Corps bij te betrekken. Zo’n plek werkt verbindend. Hier wonen 170 mensen met een beperking en het is een landelijk punt waar veel trainingen worden gegeven. Wij verzorgen dan de lunches. Binnenkort komen de bewoners hier ook eten. Dat vinden begeleiders vaak een hele stap, want de een heeft gemalen voedsel nodig en de ander eet zonder korstjes. Als ik dat weet, kan ik daar rekening mee houden. Dan is het een laagdrempelige manier om toch uit eten te gaan. De proeflunch laatst was echt genieten.

Voor de Europese vrijwilligers is het leerzaam om mensen met minder mogelijkheden te zien. Dat levert interessante gesprekken op. Ik werk nu met twee vrijwilligers van Aruba. Twee meiden die van alles hebben meegemaakt en hier een jaar komen helpen. Het heeft meerwaarde om jongeren uit verschillende landen en met een andere achtergrond en cultuur met elkaar te laten optrekken. Aruba en Curaçao horen bij Nederland, maar zijn niet als Nederland.

Je kwetsbaar durven opstellen en jezelf ontwikkelen, daar gaat het om!

Elke - Eigenaar van Elke Gastheerschap+

Toen ik zeventien was ben ik zelf op uitwisseling geweest naar Zwitserland. Culturele verschillen heb ik altijd leuk gevonden. Je kunt dan zien hoe anderen leven en hoe je het zelf hebt. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien in een informele leeromgeving. Je kwetsbaar durven opstellen en jezelf ontwikkelen, daar gaat het om. Ieder heeft eigen talenten. Ik hoop het verschil te maken en iemand te raken.

Terug naar Overzicht

bgie