Skip to main content

De Programmagids van 2024 is gepubliceerd! Klik hier voor Programmagids, aanvraagformulieren en deadlines.

De Europese Commissie heeft met dit bericht officieel de Programmagids European Solidarity Corps 2024 gepresenteerd. 

Programmagids, aanvraagformulieren en deadlines 

De officiĆ«le Programmagids European Solidarity Corps 2024 en de deadlines voor subsidieaanvragen voor Solidariteitsprojecten en Europees Vrijwilligerswerk zijn door de Europese Commissie gepubliceerd. De eerste deadlines zijn op 20 februari 2024, 12:00, dus ga tijdig aan de slag met je aanvraag!

Op het Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform van de Europese Commissie vind je de officiĆ«le aanvraagformulieren. 

Houd daarnaast de agenda in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het al het nieuws rondom het European Solidarity Corps in 2024.

Prioriteiten

In de programmaperiode European Solidarity Corps 2021-2027 ligt de focus op prioriteiten als het stimuleren van inclusie, duurzaamheid en participatie in de democratie. Deze prioriteiten worden meegenomen tijdens de beoordeling van subsidieaanvragen. Bekijk dus goed in de Programmagids wat belangrijke doelstellingen en prioriteiten zijn van de subsidielijn, waarvoor jij een aanvraag wilt indienen. Meer informatie over de prioriteiten van European Solidarity Corps vind je op deze pagina.

Hulplijnen

Om je te ondersteunen bij jouw subsidieaanvraag bieden we weer de mogelijkheid om een adviesgesprek aan te vragen of feedback te krijgen op jouw voorstel (tot drie weken voor de deadline). Daarnaast worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Houd voor de data de agenda op onze website in de gaten.

Ronde 2024-1: toekenning totale budget Europees Vrijwilligerswerk 2024

Weet dat het Nationaal Agentschap de intentie heeft om het budget van 2024 voor Europees Vrijwilligerswerk in Ronde 2024-1 (deadline 20 februari 2024, projecten mogen starten tussen 1 juni en 31 december 2024) toe te kennen. Enkel bij overgebleven budget wordt er een tweede aanvraagronde georganiseerd in oktober - in principe alleen voor organisaties die niet in de eerste ronde hebben aangevraagd.

Terug naar Nieuws

Deadlines 2024

De deadlines voor het indienen van jouw subsidieaanvraag zijn op:

  • 20 februari 2024, 12.00 CET*
  • 7 mei 2024, 12.00 CET
  • 1 oktober 2024, 12.00 CET

 

* = Het Nationaal Agentschap heeft de intentie om het volledige budget van 2024 voor Europees Vrijwilligerswerk in deze ronde toe te kennen. In principe zijn de deadlines in mei en oktober enkel voor Solidariteitsprojecten.

bgie