Skip to main content

Heb je je Solidariteitsproject afgerond en ben je op zoek naar een nieuw avontuur? Doe het nog een keer, ga naar het buitenland, of word Europeer!

Start een nieuw Solidariteitsproject

Misschien heb je de smaak te pakken en heb je nog een tof idee voor een Solidariteitsproject? Het is niet mogelijk om nogmaals subsidie aan te vragen met exact dezelfde aanvraag. Het 'gewoon' continueren van jullie project is met onze subsidie dus geen optie, maar het is wel mogelijk dat jullie dingen hebben ontdekt tijdens dit eerste project, waar jullie een nieuw project mee willen opzetten. Denk bijvoorbeeld aan een compleet nieuwe doelgroep of een totaal nieuwe invulling. Jullie moeten dan wel duidelijk laten zien wat jullie daarvan verwachten te leren ten opzichte van het eerste project. We adviseren je om contact met ons op te nemen om hierover te sparren!

Ga naar het buitenland

Wil je iets goeds doen voor een ander en tegelijkertijd ook zelf een unieke ervaring beleven in het buitenland? Dan is Europees Vrijwilligerswerk via het European Solidarity Corps misschien wel wat voor jou! Een project duurt tussen de twee weken en twaalf maanden en kost je bijna niks. Je leest hier hoe je dat aanpakt.

Wil je op jongerenuitwisseling, vakantiewerk of een taalcursus doen, óf wil je voor studie of stage naar het buitenland? Bekijk al jouw mogelijkheden op de website van GO Europe, een onafhankelijk Europees informatienetwerk voor jongeren.

Word EuroPeer

Wil je jouw ervaringen bij het European Solidarity Corps delen? Word dan EuroPeer! EuroPeers zijn jongeren die via het European Solidarity Corps, Erasmus+ Jeugd of DiscoverEU nieuwe ervaringen hebben opgedaan en het leuk vinden om betrokken te blijven. Bekijk hier wat het inhoudt om lid te zijn van het internationale netwerk EuroPeers.

bgie