Skip to main content

Als het Quality Label voor je organisatie binnen is, kun je je subsidieaanvraag voor een Europees Vrijwilligersproject indienen. Hou rekening met de deadlines en zorg dat je aanvraag op tijd bij ons binnen is.

Zo dien je je projectaanvraag in: 

 1. Ga naar het online aanvraagformulier en kies voor "Volunteering Projects". 
   
 2. De Europese Commissie zet het aanvraagformulier online voor de deadline van het European Solidarity Corps. Vul het aanvraagformulier in. Weet je bij sommige onderdelen niet wat je moet invullen? Zoek het op in de handleiding voor het aanvraagformulier.
   
 3. Voeg de bijlages toe aan het aanvraagformulier:
  -Declaration of honour: de declaration of honour is onderdeel van het online aanvraagformulier. Download deze, print het uit, onderteken het en scan het in. Deze scan voeg je toe als bijlage.
  Je kunt maximaal vijf bijlages toevoegen. 
   
 4. Verstuur je aanvraag online en vóór de deadline. Je verstuurt je aanvraag met de knop ‘Submit’. De bijlages worden automatisch meegestuurd. Het is niet de bedoeling om je formulier ook per e-mail of post te versturen. Aanvragen die we op die manier ontvangen, nemen we niet in behandeling. Let op: de deadline is altijd om 12.00 uur ’s middags.

Weet dat het Nationaal Agentschap de intentie heeft om het jaarlijks budget voor Europees Vrijwilligerswerk in Ronde 1 toe te kennen. Er is dus één deadline. Enkel bij overgebleven budget wordt er later in het jaar een tweede aanvraagronde georganiseerd - in principe alleen voor organisaties die niet in de eerste ronde hebben aangevraagd.

Let op! Als organiserende instantie dien je de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Voor projecten in het buitenland adviseren wij om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. Check daarom voorafgaand het indienen van je projectaanvraag het reisadvies via de website van de Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

 

Deadlines 2024

De deadlines voor het indienen van jouw subsidieaanvraag zijn op:

 • 20 februari 2024, 12.00 CET*
 • 7 mei 2024, 12.00 CET
 • 1 oktober 2024, 12.00 CET

 

* = Het Nationaal Agentschap heeft de intentie om het volledige budget van 2024 voor Europees Vrijwilligerswerk in deze ronde toe te kennen. In principe zijn de deadlines in mei en oktober enkel voor Solidariteitsprojecten.

Beschikbare subsidie voor 2024

In 2024 heeft het Nationale Agentschap in totaal per subsidiemogelijkheid de volgende bedragen beschikbaar voor subsidie: 

 • Europees Vrijwilligerswerk: € 3.047.503,-
 • Solidariteitsprojecten: € 478.889,-

 

Meer informatie
bgie