Skip to main content

Solidariteitsprojecten

Ken je jongeren tussen de 18 en 30 jaar die een idee hebben om iets goeds te doen voor hun omgeving of community? Zij kunnen met een groep van minimaal vijf jongeren een Solidariteitsproject opzetten. Dit geeft hen de mogelijkheid om iets goeds te doen voor anderen en biedt hen de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Hoe dat werkt lees je hier.

Een Solidariteitsproject moet altijd een initiatief zijn van een groep jongeren. Een idee uitwerken tot een concreet plan en hiervoor subsidie aanvragen is best een klus. Het kan zijn dat jongeren hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Als organisatie kun jij die hulp bieden! Je kunt ze ondersteunen bij het doen van de aanvraag en optreden als wettelijk vertegenwoordiger om zo een administratief gedeelte van de aanvraag op je nemen. 

Daarnaast hebben jongeren soms ook tijdens het project hulp nodig. Zij kunnen extra subsidie aanvragen om een coach in te zetten. De projectgroep mag zelf kiezen wat voor begeleiding, coaching, hulp of expertise zij nodig hebben voor een goede uitvoering van hun project en daar zelf een of meerdere coaches of experts bij zoeken. Het is mogelijk dat zij de organisatie hiervoor inschakelen die hen ook helpt bij de aanvraag. 

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op! 

Zo werkt het

Ondersteun jongeren bij hun lokale projectaanvragen

Help jongeren verder met hun projectidee en begeleid hen tijdens het project.

Meer informatie

Krijg een EU-login voor ondersteuning bij Solidariteitsprojecten

Jouw organisatie heeft geen Kwaliteitslabel nodig. Wel registreer je jouw organisatie met een EU-login en Organisation ID.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Nee, een Solidariteitsproject moet altijd een initiatief zijn van een groep jongeren. Als organisatie kun je de jongeren wel helpen bij het indienen van de aanvraag en optreden als wettelijk vertegenwoordiger, om zo een administratief gedeelte van de aanvraag op je te nemen.

Bij een toegekend project krijgt de organisatie de subsidie, om deze volledig door te geven aan de jongeren. De organisatie krijgt voor deze rol geen subsidie of vergoeding; de gehele subsidie dient ten goede te komen aan het project.

De jongeren kunnen gedurende de looptijd van het project een extra subsidie aanvragen van bijna € 3000 voor de inzet van een coach. Zij kiezen zelf wat voor begeleiding, coaching, hulp of expertise ze nodig hebben voor een goede uitvoering van hun project en zoeken daar een of meerdere coaches of experts bij. Het is mogelijk dat de jongeren van de projectgroep de organisatie hiervoor inschakelen.

bgie