Skip to main content

Om geld aan te vragen voor jullie idee moeten jullie jezelf allemaal eerst registreren. Je vraagt daarvoor een EU-login en een OID-code aan. Hoe dat moet lees je hier.

Tip: check hier de video, waarin wordt uitgelegd hoe je het aanpakt.

 1. Ieder van jullie maakt een account aan in EU Login.
  Sla de inlogpagina op in je favorieten om de pagina later terug te vinden. Klik op "Create an account" en vul je gegevens in. Klik op de knop "Create an account". Je ontvangt een e-mail met een link. Geen e-mail ontvangen? Check ook je spam- of junkmail. Klik op de link in de e-mail of kopieer de link en plak hem in de zoekbalk van je browser. Geef een wachtwoord in. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd en je bent geregistreerd. 

  Zorg dat ieder van jullie zo'n EU-login heeft aangemaakt. 
   
 2. Maak voor jullie gezamenlijk een OID-code aan 
  Deze stap is voor de wettelijk vertegenwoordiger. Ga naar het Erasmus+ and European Solidarity Corps-platform en log in met je EU Login. Klik hier om te lezen hoe je vervolgens een OID-code aanmaakt.
   
 3. Upload de volgende gegevens bij ‘My organisations’ in het ORS:

Kom je er niet helemaal uit met het ORS? Lees dan de officiële handleiding (Engels) of de Nederlandse van onze collega's uit Vlaanderen. ​​​​​

Wettelijk vertegenwoordiger

Eén persoon uit jullie groep doet als wettelijk vertegenwoordiger de aanvraag. Deze persoon is eindverantwoordelijk voor de subsidie, het uitvoeren van het project en het verslag na afloop. 

Vind je dit ingewikkeld? Vraag dan een organisatie in jouw omgeving (buurthuis, jongerenwerk) om hulp. Weet je niet wie je kunt benaderen, neem dan contact met ons op. 

/sites/default/files/styles/widget_images/public/files/Irja%20en%20Jurgen_1.png?itok=PZnFhCBe

Vraag over jullie Solidariteitsproject?

Wil je meer weten over de procedure en de mogelijkheden? Wil je toetsen of jullie idee in aanmerking komt? Laat je helpen via WhatsApp of kom langs!

Neem contact op
bgie